Navigation

Vrijwilligers in het zonnetje

Zaterdag 24 juni zijn er 5 vrijwilligers, die actief zijn bij de Waterduikers in het zonnetje gezet.

De Waterduikers is een onderdeel van de GGK waarbij elke zaterdag pupillen met een beperking zwemmen met vrijwilligers. Het bestuur wilde deze vijf vrijwilligers extra in het zonnetje zetten, omdat zij het wel heel bijzonder vindt dat deze mensen al zo lang actief zijn bij de stichting. Daniëlle zwemt al 28 jaar, Trudie 36 jaar, Sylvia 41 jaar, Wil 42 jaar en Andries wel 46 jaar! Een hele prestatie en nog altijd komt iedereen met veel plezier elke zaterdag naar het zwembad.

Deze 5 toppers zijn daarom verrast met een beeldje, hoe toepasselijk, een zwemmer/zwemster die het bad in wil duiken met daarop het aantal jaren dat zij actief zijn bij de stichting. Van alle andere vrijwilligers kregen zij een groot applaus. Maar ook de andere vrijwilligers kregen een kleine attentie als waardering voor hun inzet het afgelopen jaar. Elke zaterdag zwemmen de Waterduikers in het zwembad van sportbedrijf Kaag en Braassem. Er worden twee lesuren gegeven waarbij kinderen maar ook volwassenen met een beperking 1 op 1 of in een klein groepje zwemles krijgen. Elke pupil op zijn eigen niveau wordt begeleid door een vrijwilliger. En die vrijwilligers zijn belangrijk om te kunnen blijven bestaan. De Waterduikers kunnen daarom ook zeker nog meer hulp gebruiken. Er is nog ruimte in het zwembad, er staan kinderen op de wachtlijst, maar helaas zijn er vrijwilligers te kort.

De Waterduikers is een leuke groep mensen bij elkaar, dat blijkt ook aan het aantal jaren dat iedereen actief is.

Lijkt het je leuk en heb je affiniteit met deze doelgroep kijk dan eens op onze website www.stggk.nl en kom een keer kijken op zaterdag.

Het nieuwe seizoen start op zaterdag 26 augustus.