Navigation

Op zaterdag 20 januari knalde het dak van het Dorpshuis in Oud Ade eraf! De Winterfeestmiddag van de stichting GGK was weer top!

Veel leden waren op deze middag gekomen om weer gezellig samen te zijn.
Op deze feestmiddag werd de muziek verzorgd door Rogier de Avonturier en Clown Toet zorgde voor de nodige contacten met de leden van de GGK. Daarbij komt zij heel dicht bij de leden, die dat heel prettig vinden.

Deze combinatie van artiesten staat garant voor veel muziek, spelletjes, gesprekjes en nog veel meer plezier.

Zij doen het zo onwijs goed met onze doelgroep.
Tijdens deze middag namen de vrijwilligers afscheid van Andries als zwemmer; maar niet als vriend!

Andries blijft natuurlijk wel lid van de stichting GGK.

Om het afscheid niet stilletjes voorbij te laten gaan hadden de vrijwilligers iets bijzonders bedacht, maar daarover later meer.

De middag begon zoals gebruikelijk met koffie/thee met lekkere koek. De stemming zat er al snel in, dus er werd volop gekletst en gelachen.

Om 12.00 uur werd de middag officieel geopend door Femke en daarna werd de lunch klaargezet.
Iedereen kon kiezen tussen zelfgemaakte groente- of zelfgemaakte Chinese tomatensoep. Dank je wel Femke en Patrick!

Op elke tafel werden schalen met broodjes, hartig beleg en zoet beleg neergezet. Ondertussen werden in de keuken de kroketten bereid.

Na de lunch was het tijd voor het afscheid van Andries. De vrijwilligers hadden een prachtige act in elkaar gezet. Afscheid van Andries in de sfeer van James Bond. De favoriet van Andries. Het was werkelijk prachtig.

Daarna een ontroerende toespraak door Yvonne vanuit de vrijwilligers.
Hij kreeg een verzamelmap met persoonlijke woorden van zowel vrijwilligers als leerlingen. Hier was Andries heel blij mee. Ook gaat een aantal vrijwilligers met hem naar een concert van Slagerij van Kampen. Dat is zijn tweede favoriet.

De hele act is te zien op: Andries als James Bond .

Daarna nog een praatje van mij vanuit het bestuur van de GGK. Hierbij vertelde ik dat Andries dan wel stopte bij de Waterduikers, maar niet als lid van de GGK. Dus voor ons is het geen afscheid, maar een bijzonder moment om bij stil te staan, omdat hij al zo lang vrijwilliger is.
Bloemen en een cadeaubon vanuit het bestuur van de GGK werden door Marijke overhandigd. Daarmee kan Andries met zijn Wil lekker gaan eten.

Omdat Andries zolang vrijwilliger is geweest is hij benoemd tot Erelid van de GGK. 
Daarvoor ontvangt hij een mooie oorkonde!

Na de komische act en de toespraakjes ging Rogier de Avonturier aan de slag. Hij vermaakte de aanwezigen met muziek, spelletjes en gekkigheid. Iedereen had het reuze naar de zin. Er werd gedanst, polonaise gelopen en veel gelachen. Tussen alle mensen door deed Clown Toet haar ding. Dat is contact maken met soms zeer gesloten leden. En zij kan dat; ze laat iedereen lachen en zich blij voelen. Heerlijk!

De foto's van de wintermiddag kun je hier bekijken.

Het was weer een fijne dag en ik vond het weer een voorrecht om erbij te mogen zijn.

Inmiddels heeft een groep vrijwilligers Andries "ontvoerd" en hem en Wil meegenomen naar een voorstelling van Slagerij van Kampen. Dat was een hele belevenis voor Andries. Stefan had nog een afspraak voor een ontmoeting met de bandleden geregeld. Dat was een prachtige verrassing voor Andries. Dit optreden zal Andries zich nog lang herinneren.

Harry