Navigation

Zomer uitgaansdag

Op 17 juni zijn we weer gezamenlijk een dagje uit geweest!

We hadden een heel erg leuk programma waaraan iedereen wel mee kon doen. Om 9.30 uur scheepten we in op de koningin Juliana van rederij Van Leersum. Deze prachtige partyboot lag op zijn vertrouwde plek bij de Sotaweg. Nadat we afgevaren waren kregen we een lekker bakkie met een petitfourtje erbij. Dat lieten iedereen zich lekker smaken.

De boot vertrok via de Ringvaart naar de Kaag. Daar legden we al snel weer aan en brachten een bezoek aan Hoeve Waterrijk; de kaasboerderij van de familie vd Poel. We kregen in 2 groepjes een uitgebreide uitleg over het maken van kaas. Daar hoorde natuurlijk ook proefstukjes kaas bij.  Terwijl 1 groep in de kaasmakerij was ging de andere groep naar de stal waarin een aantal drachtige koeien stonden. Ook was er een pas geboren kalfje bij; dat was wel heel leuk om te zien.

De familie vd Poel was zo enthousiast aan het vertellen over hun manier van werken en hun producten dat we later dan gepland de vaartocht weer vervolgden. Dat hield in dat de stop op het eiland verderop in de tocht bij de Noorderhem overgeslagen moest worden. Rond het middaguur werd een uitgebreide lunch geserveerd. Heerlijke broodjes met divers beleg. Dat was weer smullen.

De vaartocht ging vanaf de Kaag weer verder via de Zijl, de Oude Rijn en de Heijmanswetering naar de Braassem. Wat is de Braassem toch een groot water zeg! Dat verbaast mij iedere keer weer. En ik realiseer mij tijdens zo'n vaartocht hoe bevoorrecht wij zijn dat wij in zo'n enorm waterrijk gebied wonen. Wat hebben we het getroffen met het weer; velen van ons hebben de hele dag op het grote bovendek in de zon gezeten. Het leuke is dat veel mensen de omgeving waarin gevaren wordt goed kennen en daar allerlei verhalen over vertellen. Tegen het einde van de reis kwamen we weer terug op de Ringvaart en legden de boot weer aan.

Het was een prachtige vaartocht, waar genoeg gelegenheid was om van de omgeving te genieten, maar ook om gezellig met elkaar te praten en ervaringen te delen.