Navigation

GGK specials

Wij hebben met regelmaat leuke specials die de stichting organiseert. Activiteiten die niet ieder jaar terugkeren en waarbij wij groots uitpakken. Denk hierbij aan het poelzwemmen en de GGK-Olympics.

Hieronder lees en zie je een kleine greep uit deze speciale activiteiten. 

Olympics 2024

Zaterdag 1 juni was voor de tweede keer in de geschiedenis in het zwembad de GGK Olypics georganiseerd.
De vrijwilligers hadden extra hun best gedaan om er een waar zwemfestijn van te maken.
De aanwezige zwemmers waren op zwemniveau in landenteams ingedeeld. Zij werden door teamcaptains begeleid. De aftrap was een heuse optocht rondom het zwembad. Alle landenteams werden voorgesteld aan het publiek en liepen onder muzikale begeleiding met een vlag van het land de zwemzaal in. Sommige waren behoorlijk gespannen, maar zodra het zwemmen begon was de spanning er snel af.

Verslag Olympische Spelen 2024

Het zwembad was versierd met vlaggetjes, er was muziek en de zenuwen gierden door alle keeltjes.
De pupillen kwamen dol-enthousiast in een lange rij binnen en droegen een vlag van het land mee van het land waarvoor zij hun zwemprestaties kwamen leveren. In het zwembad kwam je ogen en oren te kort om de zwemmers te kunnen volgen.
Er werden vaardigheden beoefend die normaal gesproken niet bij de Waterduiker gedaan worden. Het was echt heel knap wat door iedereen gepresteerd werd.
Er was ook voor gezorgd dat iedereen mee kon doen op zijn of haar niveau. Elke leerling kon meedoen; de een had meer begeleiding nodig dan de andere, maar iedereen deed wel mee.
In het begin van de middag ontvingen ze een diplomakaart waarop stickers verzameld moesten worden. Bij elke opdracht werd de verdiende sticker op de kaart geplakt.
Ze vonden het prachtig en genoten met volle teugen.
Ivo riep zelfs: "dit was de mooiste dag van mijn leven!"
Nou, daar doen we het toch voor?
Foto's zien? Klik hier .
Filmpje van Jelte: Klik hier .

Het was extra leuk dat wethouder Nick van Egmond aanwezig was om na afloop de diploma's uit te reiken. Hij was heel enthousiast en positief verrast door de ervaring die hij deze middag rijker geworden was. 

De teams

Team 1 Ierland:
Fenna, Levie, Joey, Joost
Captains: Linda, Daniëlle, Kim

Team 2 Luxemburg:
Brent, Mike, Kitty, Liselotte
Captains: Marriët, Roos

Team 3 Nigeria:
Sander, Riccardo, Kevin, Wesley                   
Captains: Stefan, Yvonne B.

Team 4 Zweden:
Leah, Dimitrie, Omar
Captains: Sylvia, Marjan, Marije

Team 5 Ijsland:
Noor, Ivo, Cherlyann, Imme
Captains: Suzan, Yvonne H., Trudie, Amy

Olympics 2019

Zaterdag 14 december 2019 was het zover. De eerste editie van de GGK Olympics werd gehouden in het zwembad van De Tweesprong.

De aanwezige pupillen waren op zwemniveau in landenteams verdeeld. Zij werden door teamcaptains begeleid. De aftrap begon met een heuse optocht rondom het zwembad. Alle landenteams werden voorgesteld aan het publiek en liepen onder muzikale begeleiding met een vlag van het land de zwemzaal in.

Verslag olympics 2019

Het enthousiasme onder de teams brak dan ook direct los.
Daarna werd de eed afgelegd zoals het bij een echte Olympische Spelen ook hoort. Vervolgens kon het festijn echt beginnen.
Iedere pupil heeft zes onderdelen afgelegd, o.a. onder water zwemmen, glijbanen race, punten opduiken, eendjes vangen,  wildwaterbaan race, reddingsbaan, met bootje naar overkant etc., en kon daarbij zijn/haar prestatie verbeteren.

Wat werd er super hard gewerkt en wat een enthousiasme. Ouders, opa’s/oma’s, broertjes/zusjes zaten langs de kant om de pupillen aan te moedigen. Het was echt prachtig om te zien. De teamcaptains schreeuwden de pupillen naar een nog betere prestatie. Voorop stond wel dat meedoen belangrijker was dan winnen! Na afloop werden in de kantine diploma’s met de scores van de zes onderdelen uitgereikt en kregen de deelnemers en vrijwilligers een prachtig bedrukte handdoek van de eerste editie van de GGK Olympics. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog even gezellig nagepraat. Duidelijk werd wel dat deze Olympische Spelen zeker voor herhaling vatbaar zijn!!! De pupillen hadden zich ook nog laten sponsoren en hebben met elkaar ruim  € 500,00 opgehaald!!!! Wat een prachtige prestatie. Tevens heeft de G.G.K. nog een sponsorbedrag gekregen van de Stichting Nico Straathof. Van het totale bedrag gaan we attributen/speeltjes aanschaffen voor de wekelijkse zwemles van de Waterduikers.

We bedanken..

  • Stichting Nico Straathof voor de sponsoring
  • Roos Jansen van Lichtgevoelig voor het maken van een film speciaal van de GGK Olympics. Roos heeft zelf een website die zeker de moeite van het bekijken waard is via de link: https://roosjansen.com/
  • Harry Visseren voor het maken van de foto’s
  • Sportvereniging ROAC voor het lenen van de landen vlaggen en naambordjes.
  • VDK Producties voor opmaak logo zodat die mooi op de handdoek staat afgebeeld. Link naar site: https://vdkproducties.nl/
  • Alle vrijwilligers voor hun wederom belangeloze inzet!
  • Het publiek dat onze pupillen heeft aangemoedigd
  • En niet te vergeten onze Olympische deelnemers!

Tot de volgende GGK Olympics! Tijdens de spelen zijn foto's gemaakt. Deze kunt u hier bekijken.

De teams

Team 1 Engeland:
Robert, Brent, Mike, Riccardo
Captain: Stefan

Team 2 Japan:
Kitty, Liselotte
Captain: Carla

Team 3 Spanje:
Stijn, Wesley van Klink, Kevin                   
Captain: Birgit en Marriët

Team 4 Finland:
Fenna, Feline
Captains: Yvonne en Suzan

Team 5 Brazilië:
Nick, Jeroen van Dijk, Joey
Captains: Natasja en Linda

Team 6 Amerika:
Jeroen van de Wel, Eline
Captains: Daniëlle en Andries

De Waterduikers gaan vreemd

In het kader van het 40-jarig bestaan van het GGK zijn zaterdag 9 september 2017 de waterduikers naar een heel andere locatie gegaan en wel het zwemparadijs in Nieuw-Vennep: De ESTAFETTE.

De sub. Jubileumcommissie bestaande uit Wil, Danielle en Sylvia hebben op deze dag georganiseerd, dat ALLE waterduikers met begeleiders een feestelijke middag hadden in bovenstaand schitterend zwembad. Ook het bad personeel werkte fantastisch mee en hadden alle speelattributen tevoorschijn gehaald

Vlak voor de opening werd moeder-eend te water gelaten met voor iedere pupil een klein eendje voorzien van hun naam. Deze moesten eerst opgezocht worden en daarna werd er gespeeld en ook nog wat gezwommen, waarbij iedere begeleider zijn of haar pupil in de gaten moest houden. Het laatste kwartier ging het wedstrijd-bad nog even open, zodat door iedereen, die wilde of durfde, van de duikplank gebruik kon maken. De vreemdste en wildste capriolen werden door pupillen en vrijwilligers uitgehaald en menigeen liep een rode rug of been op. Sommigen hadden nog een klein zetje nodig (we noemen geen namen) maar uiteindelijk heeft iedereen de sprong gewaagd.

Na het zwemmen had iedereen behoorlijk trek en was er voor pupillen, vrijwilligers, ouders en eventueel aanwezige broertjes en zusjes nog heerlijke patat met frikadel en croquet en uiteraard wat te drinken. Waarschijnlijk liet de begroting het toe en was er voor iedereen nog een heerlijk ijsje.

Danielle, Wil en Sylvia, bedankt voor de organisatie, zwembad personeel van de ESTAFETTE, bedankt voor de medewerking en last but not least, Harry bedankt voor de foto’s.

Klik hier voor de foto's!

 

Poelzwemmen

In het kader van het 40-jarig bestaan van de GGK wilden de vrijwilligers van het zwemmen eens iets anders dan "gewoon" zwemmen; iets heel spectaculairs! Na veel wikken en wegen werd het plan bedacht om in de Poel te gaan zwemmen. De familie Van Ruiten was bereid om hun tuin beschikbaar te stellen om van daaruit te gaan zwemmen. Heel veel zwempupillen en zwemvrijwilligers gingen op de grote dag te water. Wat was het spannend! Er waren naast de zwemmers ook veel vrijwilligers om de veiligheid te waarborgen. Er was een reddingsboot, een reddingshond en diverse mensen aan de kant die klaarstonden om bij eventuele problemen direct in te kunnen grijpen. Dat was allemaal niet nodig; het was prachtig weer en het was erg gezellig. Muziek vereniging Qizum was aanwezig om het feest met vrolijke muziek te omlijsten. Voor meer foto's klik hier.